Romania zilelor noastre este un spatiu ciudat in care singura preocupare, zilnica si constanta a tuturor, este „ce se mai intampla in justitie?” si „ce a mai facut DNA-ul astazi?”. E ca un serial, un fel de „Ce vraji a mai facut Samantha?”.

Cu toate ca DNA ul se afla in lumina reflectoarelor azi  mai mult decat oricand in existenta sa, se pare ca institutia condusa de Dna Kovesi a luat de curand decizia de a-si asuma introducerea in randurile sale a unei persoane despre care se poate afirma  in cel mai fericit caz, ca ar fi un magistrat controversat. Asta daca nu ar fi si suspectata de coruptie, desfasurarea de activitati incompatibile cu functia si mai rau CONDUITA neconforma cu statutul de magistrat.

Revenim insa  la mentalul colectiv romanesc modern si la intrebarea de debut; „Ce a mai facut DNA ul astazi?”

Pai ce sa faca? Nu stim sigur daca azi, dar de curand, prin asumarea descrisa mai sus a decis sa se transforme si in cabaret.

Da, da, ati auzit bine: CABARET, cu majuscule.

Nu va panicati, ca nu se lasa de anticoruptie si se apuca de dans la bara, ci este vorba despre primirea in randurile  vajnicilor procurori anticoruptie a vedetei sistemului de Justitie din Romania, procuroarea ALEXANDRA CARMEN LANCRANJAN, supranumita Veverita, in anumite cercuri.

In mod paradoxal  aceasta persoana a reusit, surclasand procurori muncitori, calificati  si cu o conduita impecabila, sa fie acceptata in randurile procurorilor DNA.

Nu a facut acest lucru intr-o maniera transparenta si legitima sustinand un examen sau un interviu, ci prin metodele ei bine cunoscute a reusit obtinerea unei detasari pentru 6 luni incepand cu data de 01 februarie 2017.

Deoarece aceasta persoana, dupa 2 ani de chin, pe viata si pe moarte, a acces la DNA- structura centrala, propun sa va improspatam memoria cu cateva date biografice ale dnei procuror Lancranjan:

Alexandra Carmen Lancranjan are putin peste 30 de ani si a este procuror la Parchetul de pe langa  Judecatoria sector 2 si  a fost pana in decembrie 2015 detasata la PTB, pentru ca mai apoi sa nu i se mai prelungeasca detasarea si sa fie trimisa inapoi la PJ Sector 2 de catre chiar Prim Procurorul PCAB Cristian Ban.

Motivul  ? Nenumaratele scandaluri, unele de natura sexuala si altele de coruptie, sau poate si una si alta in acelasi scandal…e greu de separat viata intima a dnei procuror de viata profesionala.

Alexandra Carmen Lancranjan s-a facut cunoscuta publicului de nisa, incepand cu 2015 cand, un politist a fost arestat pentru fapte de coruptie. Politistul se numea Miron Mihnea Nicolescu si fix in dosarele pentru care a fost arestat, lucrase cu Alexandra Carmen Lancranjan.

La scurt timp dupa arestarea lui, au aparut in presa informatii cu privire la implicarea Alexandrei Carmen Lancranjan in aceleasi fapte de coruptie ca si politistul, insa ea a fost facuta scapata de catre conducerea PTB,respectiv Alexandru Georgescu si Nicolae Andrei Solomonn si de catre procurorul care investiga cazul, Eduard Borjog.

In mare era vorba despre niste  probe disparute dintr-un dosar de spalare de bani  si despre 700.000 de Euro care au disparut la fel de misterios si care mai apoi s-ar fi impartit intre cei implicati.

http://www.gandul.info/stiri/comisar-sef-din-politia-capitalei-judecat-dupa-ce-a-sustras-probe-din-dosarul-unui-evazionist-14258806

Printre probele existente in acest dosar in care a fost anchetat Miron Mihnea Nicolescu, au existat si interceptari telefonice.Dosarul fiind constituit de lucratorii DGA in supravegherea chiar a procurorilor PTB. Interceptarile din cauza aratau participarea la infractiuni a procuroarei Alexandra Lancranjan insasi, insa Solomon a facut un „pact” cu procurorul  de caz sa „se faca ca nu exista” interceptarile cu pricina.

Pentru toate cele de mai sus, instanta de la TMB la fond in dosarul 17654/2015, l-a condamnat pe   Miron Mihnea Nicolescu la 1 an cu suspendare, schimband incadrarea. Fara sa comentam decizia instantei de fond mentionam ca Lancranjan nu a patit nimic. Cu toate acestea, se pare ca presedinta completului de la CAB unde se judeca apelul declarat de parchet ar  fi cerut insistent inculpatului Mihnea Miron Nicolescu sa devoaleze cine este ALEXANDRA din interceptari. Acest fapt l-ar fi dus pe Nicolescu in pragul infarctului asteptand termenul din februarie 2017.

Tot contextul se leaga,picant( cu cabaretul in peisaj) in momentul in care aflam ca de fapt si de drept Miron Mihnea Nicolescu era amantul oficial al  Alexandrei Carmen Lancranjan, dar era si sotul colegei procuror PTB Luminita Nicolescu. Totodata aflam ca Solomon a fost si el unul dintre amanti si ca Borjog era fostul amant ocazional, prin cotloane, al Alexandrei Carmen Lancranjan (si cel care a botezat-o atat de elocvent „Veverita”, pe motive de pilozitate) Toate acestea sunt de notorietate in PTB.

Dar, amantii trecuti, prezenti si viitori, au protejat-o pana la capat.

Despre toate acestea, pe larg, aici:

https://procuroriicorupti.wordpress.com/

Mai departe, dupa ce a facut deliciul presei cu promiscuitatea din PTB, a carei protagonista a fost o vreme indelungata, Lancranjan a aparut din nou in presa pentru legaturile ei si ale lui Solomon cu o grupare mafiota din ANAF, pentru care, se pare, ca intocmea dosare la comanda si contra-cost, si depre modul in care, la PTB, dosarele cu prejudicii mari fie se luau abuziv de la alti procurori  calificati si se atribuiau Alexandrei Carmen Lancranjan, fie se atribuiau direct  ei, pentru „negocieri” financiare ulterioare.

Din nou, despre toate astea, aici:

https://coruptieinptb.wordpress.com/

si aici:

https://despreprocuroricorupti.wordpress.com/

In ambele materiale se regasesc DOCUMENTE explozive cu privire la gradul de coruptie si de trafic de influenta de la nivelul PTB si ANAF iar gurile rele spun ca e doar varful aisbergului.

In acest context, presarat cu scandaluri sexuale, coruptie, abuz si trafic de influenta, Alexandra Carmen Lancranjan a devenit „vedeta” cu acte in regula a sistemului de Justitie din Romania, insa vedetismul comporta si latura cea mai negativa a sa, respectiv faptul ca „vedeta” nu pleaca niciodata din ochii vigilenti ai presei. Prin urmare, in 2016, a aparut un nou scandal legat de Lancranjan, de data aceasta, un scandal legat de incompatibilitate.

Mai exact, Lancranjan este presedinta unui  ONG, o fundatie care se ocupa cu chestiuni legate de justitie, cum altfel. Fundatia se numeste Liderjust, si ca orice fundatie primeste finantare prin donatii, si  sponsorizari, si cei 2% de la impozite, intre altele. 

Sa ne intelegem cat se poate de clar: banii cu pricina, pot veni de la oricine, de la inculpati anchetati/scapati de Lancranjan si pana la oameni de afaceri care vor sa se „pazeasca” de astfel de necazuri. Lancranjan personal face apel sa se dirijeze astfel de donatii catre „cauze” diverse.

In aceste conditii, in care Lancranjan este presedinta acestui ONG, ea este echivalentul administratorului unei societati comerciale,  deci omul care administreaza banii.

Pe scurt, mare scandal, mare, iar dna procuror Lancranjan desi a dat comunicat de presa ca ea nu vede nicio problema sa fie si magistrat al Statului Roman si Presedinte de ONG (cu drept de semnatura in banca!!!), a aflat ca legile acestui stat incrimineaza aceste practici si le denumesc scurt si sec: incompatibilitate.

In urma scandalului, Lancranjan a sfarsit anchetata de ANI, ancheta ce inca nu s-a finalizat.

Ah, si sa nu omitem, in miezul acestui scandal, dna procuror Lancranjan a incercat pe viata si pe moarte sa intre si la CSM.

Despre asta, detalii pe larg , aici:

http://www.luju.ro/institutii/csm/partenera-de-ong-a-lui-danilet-face-valuri-ca-nu-intra-in-csm-procuroarea-alexandra-lancranjan-de-la-pjs-2-nu-accepta-ca-a-pierdut-la-un-vot-in-fata-sefei-sale-de-parchet-presedinta-ong-ului-liderjust-lancranjan-vrea-refacerea-alegerilor-cine-credeti-ca-i

Buuunnn, mai departe, caci da, bineinteles ca mai exista si alte „mai departe”-uri in ceea ce o priveste pe dna procuror Lancranjan.

Banuim ca deja ati inteles cum este cu apartenenta la diverse grupuri, care mai de care cu interese mai ascunse, si cu tangentele dnei Lancranjan cu acestea.

Sa va lamurim suplimentar:

Dna Lancranjan este prietena la catarama cu dl. Danilet si cu, nici mai mult nici mai putin, dna. Judecator Camelia Bogdan. Cunoastem aceste aspecte din presa, pentru ca cei trei au fost surprinsi prin baruri de karaoke de catre jurnalisti.

Dar dna Lancranjan este prietena si cu alti oameni de vaza din justitia romaneasca, dupa cum rezulta din fotografiile si filmarile ce au aparut in presa acum cateva zile.

http://www.activenews.ro/prima-pagina/Fotografii-explozive-Va-mai-indoiti-de-faptul-ca-exista-o-oculta-compusa-din-magistrati-jurnalisti-si-organizatii-civice-care-desi-pretind-ca-apara-statul-de-drept-ori-sprijina-anticoruptia-au-de-fapt-alte-interese-139782

Prună, Pora, Fati, Bogdan, Guseth….” asa incepe articolul, insa autorul nu isi da seama cine este persoana din prim plan, prima din dreapta, zambitoare si cu ceasca de cafea in mana, chiar langa dna ministru…Pai cine credeti ca este? Dna procuror Lancranjan!

Lamurind, in mare, cam cele mai importante „realizari” ale dnei Lancranjan in materie de scandaluri mediatice pornite de la anchete de incompatibilitate, acuzatii de trafic de influenta si coruptie, suspiciuni de abuz in serviciu, precum si multe altele, va propunem sa trecem la subiectul zilei de astazi, adica Lancranjan la DNA, un fel de love story cu final fericit.

V-am spus la inceputul articolului ca Lancranjan se chinuie ca un caine de 2 ani de zile sa ajunga si ea la DNA-structura centrala, ca de, e cool, e trendy si ea e carierista, ce naiba!

Adevarul este, insa, ca nu doar la DNA a incercat sa ajunga. NU, ea a incercat sa ajunga oriunde, doar sa fie ceva important si rezonant.

Prima tentativa, ce-i drept, a fost tot la DNA-structura centrala, dar au aparut scandalurile si distinsa doamna procuror…… nu s-a mai prezentat la examen.

Alta  incercare a fost pe la sfarsitul lui 2015-inceputul lui 2016, la DIICOT, unde s-a dus intinsa, cu recomandari de la Solomon si cu fusta mini  la purtator, dar si acolo a fost refuzata. Sau mai bine zis, nu a tinut „pila” (sau traficul de influenta, cum ii zice in limbaj popular)

Urmatoarele incercari au fost la O.S.C.E. in Ucraina, pe unde s-a tot vanturat cu ONG ul..Ghinion, si cei de acolo au aflat cate poame face Lancranjan.

Alta incercare a fost la CSM, unde scandal si contestatii (plus anchete ANI),  pana la urma nici acolo nu a intrat, desi era gata gata sa-si sfasie sefa de la Parchetul de pe langa judecatoria sector 2 pentru aceasta pozitie.Va dati seama cum se vedea……ALEXANDRA LANCRANJAN, membru CSM!

Ultima incercare, acum nici o luna, pe 7 decembrie 2016, a fost din nou la prima dragoste, DNA-structura centrala, unde a picat  cu gratie interviul de intrare.

Si uite asa se ajunge la ziua de astazi,cand, desi pe data de 26.01.2017 este afisata o noua sesiune de interviuri la intrare pe posturi vacante la DNA, dna Lancranjan nu participa la acestea, si totusi  isi vede in sfarsit  visul cu ochii si  intra cu delegare( deocamdata pe 6 luni) la acelasi DNA-structura centrala.

Pai cum asa?

Asa bine! Acum nici o luna a picat interviul de intrare pe post, nu mai sustine altul si totusi acum este bagata  pe „usa din dos” cu delegare. Adica un fel de: azi esti incompetent si nu te vreau, dar maine te vreau doar partial da’ sa ma pot preface ca totusi nu te-am vrut.

Evident ca nu este chiar asa si ca nu e doar o coincidenta sau un concurs de imprejurari favorabile dnei Lancranjan pentru ca DNA ul ar fi reevaluat cumva competentele acesteia. Nici vorba. Culmea anticoruptiei,este vorba, ca de obicei, despre „pile” Da, dna Lancranjan este primita cu delegare  la DNA pe „pile”, in clasicul stil romanesc.

Sa va explicam de ce:

Cand a dat ea interviul si a picat, acum nu mai mult de o luna de zile, a mai fost cineva care l-a dat si l-a luat, dl. Procuror Remus Budai. Cine este procurorul Budai? Este un domn care a fost seful PTB, unde a adus-o cu mult drag, (cu delegare) pe Lancranjan si dupa aceea fost delegat el insusi ca sef la antifrauda la ANAF. Si cu cine credeti ca este prieten acest domn? Ati ghicit, cu Nicolae Solomon, printre altii.

Ma rog, povestea este mult mai ampla cu referire la acest domn Budai si cu relatia PTB – ANAF, insa asta va face obiectul altui articol nu al acestuia. Pana una alta, avem confirmarea ca distinsa procuroare Lancranjan va incepe activitatea la DNA- structura centrala din data de 1.02.2017,in modalitatea descrisa mai sus,  gratie influentei dlui Budai.

Acestea fiind spuse, acum, sa ne concentram pe ceea ce reiese din intreaga poveste:

DNA ul primeste un procuror pe care tocmai l-a respins la interviu, ca urmare a unei posibile infractiuni ce intra tocmai in competenta DNA.

Deci, cum ar veni, DNA ul da cartile pe fata si isi asuma coruptia direct, fara perdele si alte ascunzisuri de domnisoara.

Sa fie pe fata direct!

CEEA CE NU STIM, insa, este daca Dna Codruta Kovesi cunoaste dedesubturile acestei povesti  precum si faptul ca pe oriunde s-a dus dna Lancranjan a creat haos, discordie, scandal si amantlacuri.  Si nu se va dezice nici in urmatoarele 6 luni. Motiv pentru care va indrumam sa va luati popcorn si sa asteptati  ca nu trece o saptamana pana o sa vedeti un nou serial cum  n-ati vazut inca pe  la DNA.

Daca pana acum controversele si scandalurile legate de DNA au implicat cu totul si cu totul alte sfere ale spectrului juridic, acum va fi si cu adultere si altele de genul.

Probabil ca dna Kovesi, prinsa intre atatea povesti cu Ghita, binoame si altele, fie nu o mai intereseaza cine, cum si cand intra in structura, fie nu mai are timp si de condus institutia.

Caci,  daca pe langa toate celelalte  care planeaza asupra DNA ului, vom mai avea si procurori anchetati de ANI, cu dosare de coruptie in pending si cu scandaluri cu chiloti prin torpedouri si conturi pe Tinder, atunci chiar ca nici dracu’ nu o mai scoate pe dna Kovesi din deficitul de imagine.

Suntem tare curiosi ce o sa mai spuna aparatorii tarii de molima coruptiei, cand colega o sa apara in presa cu povestile cu chilotii din torpedou, apartamente inchiriate unde se impart bani  cu amantii (sau amantii si banii) si cu  banii primiti de la inculpati pe la Liderjust.

Ne asteptam, practic, la orice din partea serialului nostru preferat, acest „Tanar si nelinistit” live, zilnic, numit DNA, dar nu la asta! Probabil ca au vrut sa mai castige ceva la rating, ca altfel nu se explica!

Oricum ar fi, pentru public, va fi un deliciu sa o vedem pe Dna Kovesi, renumita totusi pentru standardele morale foarte severe, cum va  explica pe la stiri ce-i cu chilotii (plus /minus pilozitatile) lui Lancranjan.   VA URMA…

Advertisements